Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

THERATREE - 4ωρο Βιωματικό Σεμινάριο με Θέμα: Ψυχικό Τραύμα, Θεραπεία και Επανασύνδεση με τη Ζωή


“Αισθάνομαι κενός...είμαι κομμάτια...νιώθω συνέχεια κουρασμένος.” είναι εκφράσεις που συχνά δηλώνουν την εξάντληση της πνευματικής ενέργειας ως αποτέλεσμα μιας τραυματικής εμπειρίας (Simington, 2003). Το ψυχικό τραύμα που στην αρχαιότητα έχει περιγραφεί και ως “απώλεια ψυχής”, γενικά συνοδεύεται από μια αίσθηση απομόνωσης όχι μόνο απ’ όλους και απ’ όλα αλλά κυρίως από τον ίδιο τον εαυτό.

Στο σεμινάριο αυτό θα ανακαλύψουμε:
•    Τι είναι το τραύμα και πώς δημιουργείται
•    Τρόποι αντίδρασης στο τραυματικό γεγονός
•    Πώς το τραύμα αποδιοργανώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Ψυχολογικές    
          επιπτώσεις
•    Πώς μπορούμε να επανασυνδεθούμε και ν’ ανακτήσουμε την χαμένη μας
          δύναμη

Απευθύνεται:
Σ΄ όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουμε μαζί πώς το τραύμα μας απομονώνει από τον εαυτό μας και τους άλλους και πώς μπορούμε ν’ ανακτήσουμε τις χαμένες μας δυνάμεις.

Ημερομηνία και ώρες Διεξαγωγής : Τετάρτη 7/11/12
Επαναλαμβάνεται μια φορά τον μήνα (συνήθως Τετάρτη ή Σάββατο), 18:15-22:15, (Προσέλευση 18:00-18:15)  

Τόπος Διεξαγωγής : Nεοφύτου Βάμβα 7, Κολωνάκι, χώρος: Theratree
(στην πλατεία Κολωνακίου, το στενό που κατεβαίνει από το Βρετανικό Συμβούλιο)
Κόστος : 50€

Συντονίστριες: 
Ηλιάνα Σταμογιάννου, Ψυχολόγος, Bsc, Msc, PhD.
Ιωάννα Μακρίδου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Couns. Dip., MA.

Υπεύθυνη Οργάνωσης: Σοφία Πισσία, Κοινωνιολόγος-Επικοινωνιολόγος
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: τηλ/fax: 213 0235933, κιν.: 6945 93 50 56

(Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος)

Λίγα λόγια για τις Συντονίστριές μας:

Η Δρ. Ηλιάνα Σταμογιάννου είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια με Διδακτορικό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ψυχοθεραπεία (University of Surrey, U.K.). Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία της Υγείας (King’s College, London) καθώς και πτυχίο Ψυχολογίας (Royal Holloway, University of London). Η θεραπευτική προσέγγιση της βασίζεται στην πίστη της στις απεριοριστες δυνανότητες του ανθρώπου και για αυτό το λόγο χρησιμοποιεί τη συνθετική θεραπευτική προσέγγιση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Αφού ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της, συνέχισε την επιμόρφωση της με εξειδικευμένα βιωματικά σεμινάρια ψυχοθεραπείας, όπως τα Μετεκπαιδευτικό Προγράμματα στη θεραπεία Gestalt (San Franscisco Gestalt Institute & Ecole Parisienne de Gestalt), τη θεραπεία Τραύματος και Μετατραυματικού Στρες (Taking a Flight International Organisation, Canada) και τη Θεραπεία Ζευγαριών (Ψυχογενετικό Σύστημα). Έχει εργαστεί για 7 χρόνια με εφήβους και ενήλικες με ψυχολογικές/ψυχιατρικές δυσκολίες και σωματικές ασθένειες σε ιδιωτικά και κρατικά κέντρα ψυχικής υγείας στην Αγγλία και την Ελλάδα. Υπήρξε συντονίστρια σεμιναρίων ανάπτυξης της ενσυνειδητότητας. Επίσης, υπήρξε καθηγήτρια στο Μάστερ Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος. Τα τελευταία δυο χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος για μια Αστική Μη
Κερδοσκοπική Εταιρία για ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια και συντονίστρια ομάδων.

Η Ιωάννα Μακρίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην  Συνθετική  Ψυχοθεραπεία (Master in Integrative Counseling & Psychotherapy, Middlesex U.K.) και ως Σύμβουλος Ψυχικής  Υγείας  (COSCA, Counseling & Psychotherapy, Scotland U.K. ). Το προσωπικό ενδιαφέρον της για την ψυχική αλλά και πνευματική διάσταση του ανθρώπου εκδηλώθηκε μέσα από την συμμετοχή της σε ομάδες διερεύνησης διαφόρων φιλοσοφικών ρευμάτων σκέψης και πνευματικών παραδόσεων. Με την παραμονή της σε σχετικά κέντρα στην Αγγλία και στην Ινδία επεδίωξε την σύνθεση του δυτικού και  ανατολικού τρόπου σκέψης και απεκόμισε δεξιότητες και τεχνικές που χρησιμοποιεί στις ομάδες της. Έχει ολοκληρώσει τα Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα στην Θεραπεία Gestalt  (San Fransisco Gestalt Institute & Ecole Parisienne de Gestalt) και Θεραπεία Τραύματος και  Μετατραυματικού Στρες (PTSD), ενώ εξειδικεύεται σε προγράμματα όπως: Ψυχογενετικό Σύστημα για τη θεραπεία ζευγαριών, Redecision Therapy, AIT (Advanced Integrative Therapy), κα. Είναι δημιουργός της ομάδας «THERATREE», που στόχο έχει την Αφύπνιση των Αισθήσεων της Ψυχής  (Awakening the Senses of the Soul) κυρίως μέσα από βιωματική εργασία με αρχέτυπα και αρχαιοελληνικούς μύθους. Το «THERATREE» έχει έδρα στο Κολωνάκι, όπου και εργάζεται με ατομικές συνεδρίες και ως συντονίστρια σε ομάδες.

Μελλοντικά Σεμινάρια:
  • Όνειρα: Ο εσωτερικός μας καθοδηγητής
  • Εκπληρώνοντας το πλήρες δυναμικό μας: Πώς θα γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και στη ζωή που επιθυμούμε
  • Συναισθήματα, η κινητήριος δύναμη στη ζωή μας: Στα χνάρια του Θησέα. Επιζητώντας τη συναισθηματική κάθαρση μέσα από τους άθλους του.
  • Αρχέτυπα και θηλυκότητα: Η κρυμμένη θεά στη γυναίκα.
  • Ψυχογενετικό Σύστημα: Γιατί επιλέγουμε το σύντροφο που επιλέγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.