Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

THERATREE - Μονοήμερο Βιωματικό Σεμινάριο με Θέμα: Συναισθήματα, η Κινητήριος Δύναμη στη Ζωή μας.Στα χνάρια του Θησέα…
Επιζητώντας την συναισθηματική κάθαρση μέσα από τους άθλους του.

Ο σημερινός άνθρωπος έχει να αντιπαλέψει με πλήθος προβλημάτων και αντιξοοτήτων. Εκτός από τους εξωτερικούς δυνάστες πρέπει να αντιμετωπίσει και τους εσωτερικούς του δαίμονες : τους φόβους, τις ανασφάλειες , τις αδυναμίες και τις αμφιβολίες.
Όλοι μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές αντί κομπάρσοι στο ταξίδι της ζωής μας, αρκεί να εφοδιαστούμε με τα κατάλληλα όπλα. Ο ηρωισμός δεν απαιτεί από εμάς να καταβάλλουμε υπερπροσπάθειες, αλλά να κινηθούμε έξυπνα και αποτελεσματικά προς την ορθή κατεύθυνση.  Ο μίτος του μύθου μας οδηγεί με ασφάλεια στην έξοδο του σύγχρονου Λαβυρίνθου. Αναγνωρίζοντας τον Θησέα μέσα μας και νικώντας τους ληστές της ψυχικής μας ενέργειας φθάνουμε τελικά στο φωτεινό κέντρο της ύπαρξής μας, τον Αληθινό μας Εαυτό.


Στο σεμινάριο αυτό θα ανακαλύψουμε:
  • Πώς μετασχηματίζουμε τα επιβλαβή συναισθηματικά πρότυπα.
  • Τη δύναμη των θετικών συναισθημάτων και την ευεργετική τους επίδραση στο σώμα μας.
  • Με ποιο τρόπο τα αρνητικά συναισθήματα μας καταστρέφουν και πώς επιδιώκουμε να τ’ αποφεύγουμε με το να τα «παγώσουμε»;
  • Πώς απελευθερωνόμαστε από τοξικά συναισθήματα του παρελθόντος που συνεχίζουν να δηλητηριάζουν το παρόν μας;
  • Πώς αναδύουμε τα χαρίσματα μας με κάθε συναισθηματική μετουσίωση;

Απευθύνεται:
Σ΄ όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε αρμονία με τον εαυτό τους και τους άλλους ανακαλύπτοντας την μυστική δύναμη των συναισθημάτων.


Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
(Επαναλαμβάνεται μια φορά τον μήνα, συνήθως Κυριακή)


Ώρες Διεξαγωγής: 10:30 - 5:30  (Προσέλευση 10:15- 10:30)   

Τόπος Διεξαγωγής: Nεοφύτου Βάμβα 7, Κολωνάκι, χώρος: Theratree 
(στην πλατεία Κολωνακίου, το στενό που κατεβαίνει από το Βρετανικό Συμβούλιο)

Κόστος: 80€

Συντονιστές: 
Ι. Αυγουστάτος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής
Ι. Μακρίδου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Couns. Dip., MA.

Υπεύθυνη Οργάνωσης: Σοφία Πισσία, Κοινωνιολόγος-Επικοινωνιολόγος
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: τηλ/fax: 213 0235933, κιν.: 6945 93 50 56


(Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος)

Λίγα λόγια για τους Συντονιστές μας:

O Γιάννης Αυγουστάτος σπούδασε ιατρική και χειρουργική στο πανεπιστήμιο «La Sapienza» (Λα Σαπιέντσα) της Ρώμης, απ’ όπου αποφοίτησε με  άριστα και  ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή (Cognitive therapy, στην συστημική (Systemic therapy) καθώς και στην Ομαδική ψυχοθεραπεία (AnalyticGroupPsychotherapy). Στην πρακτική του εφαρμόζει ένα μοντέλο συνθετικής ψυχοθεραπείας. Μελετητής κοινωνικών και φιλοσοφικών ζητημάτων, δίνει συχνά διαλέξεις και αρθρογραφεί. Συντονίζει Ομάδες Αυτογνωσίας, αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής κατεύθυνσης. Για πέντε χρόνια επιμελήθηκε και παρουσίασε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό την εβδομαδιαία εκπομπή «Ενδοσκοπήσεις», με ψυχολογικούς και φιλοσοφικούς στοχασμούς. Διδάσκει από το 2.000 στο Δημοτικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Διαμένει και εργάζεται ιδιωτικά στην Αγία Παρασκευή, όπου διευθύνει το Κέντρο Ψυχικής Θεραπείας και Ανάπτυξης.
 Η Ιωάννα Μακρίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην  Συνθετική  Ψυχοθεραπεία (Master in Integrative Counseling & Psychotherapy, Middlesex U.K.) και ως Σύμβουλος Ψυχικής  Υγείας  (COSCA, Counseling & Psychotherapy, Scotland U.K. ). Το προσωπικό ενδιαφέρον της για την ψυχική αλλά και πνευματική διάσταση του ανθρώπου εκδηλώθηκε μέσα από την συμμετοχή της σε ομάδες διερεύνησης διαφόρων φιλοσοφικών ρευμάτων σκέψης και πνευματικών παραδόσεων. Με την παραμονή της σε σχετικά κέντρα στην Αγγλία και στην Ινδία επεδίωξε την σύνθεση του δυτικού και  ανατολικού τρόπου σκέψης και απεκόμισε δεξιότητες και τεχνικές που χρησιμοποιεί στις ομάδες της. Έχει ολοκληρώσει τα Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα στην Θεραπεία Gestalt  (San Fransisco Gestalt Institute & Ecole Parisienne de Gestalt) και Θεραπεία Τραύματος και  Μετατραυματικού Στρες (PTSD), ενώ εξειδικεύεται σε προγράμματα όπως: Ψυχογενετικό Σύστημα για τη θεραπεία ζευγαριών, Redecision Therapy, AIT (Advanced Integrative Therapy), κα. Είναι δημιουργός της ομάδας «THERATREE», που στόχο έχει την Αφύπνιση των Αισθήσεων της Ψυχής  (Awakening the Senses of the Soul) κυρίως μέσα από βιωματική εργασία με αρχέτυπα και αρχαιοελληνικούς μύθους. Το «THERATREE» έχει έδρα στο Κολωνάκι, όπου και εργάζεται με ατομικές συνεδρίες και ως συντονίστρια σε ομάδες.

Μελλοντικά Σεμινάρια:
  • Όνειρα: Ο εσωτερικός μας καθοδηγητής
  • Εκπληρώνοντας το πλήρες δυναμικό μας: Πώς θα γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και στη ζωή που επιθυμούμε
  • Ψυχικό τραύμα, Θεραπεία και επανασύνδεση με τη ζωή.
  • Αρχέτυπα και θηλυκότητα: Η κρυμμένη θεά στη γυναίκα.
  • Ψυχογενετικό Σύστημα: Γιατί επιλέγουμε το σύντροφο που επιλέγουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.